4-piętrowy tort ślubny
Moje największe wyzwanie – tort ślubny na 150 osób 🙂 Stworzyć tak duży i wymagający tort w domowych warunkach nie jest łatwo. Około 30 h. pracy, 70 jajek, 10 litrów śmietany,ręcznie robione róże i figurki, pomieszczone w 25 kg ciasta. To też jeden z powodów, dla których ostatnio mniej gotowałam na bloga – stres i poczucie odpowiedzialności mnie trochę zżerało 🙂 Przyjaciele i rodzina mieli szanse ten stres odczuć 😛
1 piętro – tort czekoladowy z konfiturą malinową
2 piętro – tort śmietankowy z bezą i cynamonem
3 piętro – tort śmietankowy ze świeżymi truskawkami
4 piętro – tort waniliowy z prawdziwą wanilią
Pani Ewie i Panu Grzegorzowi dziękuje za zaufanie i życzę Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia 🙂 Pani Ewa dała mi praktycznie wolną rękę przy tworzeniu tortu 🙂
Zdjęcia nie są najlepszej jakości, gdyż nie podejmowałam się przenoszenia 25 kg tortu w bardziej estetyczne miejsce – wybaczcie 🙂