ciastka owsiano-kokosowe z bananem i czekoladą

 

16357632_1215181555185992_1113784229_o

Składniki:

  • 130 g mąki kokosowej
  • 130 g masła
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 jajka
  • 1 duży banan
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g cukru ( u mnie pół na pół biały i kokosowy, może być brązowy)
  • 2 łyżki miodu
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady( u mnie 90%)

Masło, olej i miód podgrzewamy w rondelu, aż się rozpuszczą.

Mąkę mieszamy z proszkiem, zblendowanymi płatkami owsianymi i cukrem. Wlewamy do tego roztopione mokre składniki i rozgniecionego banana.Mieszamy wszystko dokładnie.

Formujemy spore kulki, rozpłaszczamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach 8-10 minut.

W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w mikrofali lub kąpieli wodnej.

Ostudzone ciasteczka maczamy w czekoladzie.

16357815_1215181561852658_1237618488_o