ciastka owsiano-kokosowe z bananem i czekoladą
Składniki:
- 130 g mąki kokosowej
- 130 g masła
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 jajka
- 1 duży banan
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g płatków owsianych
- 100 g cukru ( u mnie pół na pół biały i kokosowy, może być brązowy)
- 2 łyżki miodu
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady( u mnie 90%)
Masło, olej i miód podgrzewamy w rondelu, aż się rozpuszczą.
Mąkę mieszamy z proszkiem, zblendowanymi płatkami owsianymi i cukrem. Wlewamy do tego roztopione mokre składniki i rozgniecionego banana.Mieszamy wszystko dokładnie.
Formujemy spore kulki, rozpłaszczamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach 8-10 minut.
W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w mikrofali lub kąpieli wodnej.
Ostudzone ciasteczka maczamy w czekoladzie.