kalarepa z cytrynową tartą bułką
Jej…jakie to dobre 🙂 Podgotowana lekko kalarepka a potem obtoczona w tartej bułce z masłem smakuje jak kalafior, czy fasolka, tylko jest bardziej delikatna.
Przepis bajecznie prosty i szybki, a natchnęła mnie do jego wykonania koleżanka z pracy Ola 🙂 pozdrawiam :*
Składniki:
- 1 kalarepka
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki tartej bułki
- skórka z połowy cytryny
- sól
Kalarepę obieramy obieraczką do warzyw, kroimy w grube plastry a następnie w słupki. Gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie, odsączamy.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę i startą skórkę z cytryny. Robimy zasmażkę a następnie dorzucamy kalarepę i zdejmujemy z ognia. Mieszamy delikatnie całość i doprawiamy.