kalarepa z cytrynową tartą bułką

IMG_2003

Jej…jakie to dobre 🙂 Podgotowana lekko kalarepka a potem obtoczona w tartej bułce z masłem smakuje jak kalafior, czy fasolka, tylko jest bardziej delikatna.

Przepis bajecznie prosty i szybki, a natchnęła mnie do jego wykonania koleżanka z pracy Ola 🙂 pozdrawiam :*

Składniki:

  • 1 kalarepka
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki tartej bułki
  • skórka z połowy cytryny
  • sól

Kalarepę obieramy obieraczką do warzyw, kroimy w grube plastry a następnie w słupki. Gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie, odsączamy.

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę i startą skórkę z cytryny. Robimy zasmażkę a następnie dorzucamy kalarepę i zdejmujemy z ognia. Mieszamy delikatnie całość i doprawiamy.

IMG_1998

 

IMG_1999

 

IMG_2001

 

IMG_2002

 

IMG_2004

 

IMG_2005

 

IMG_2006