kaszka manna z wanilią i mango
Dziś – błyskawicznie i bez opisów, bo mi śniadanie stygnie 🙂
– 2 szklanki mleka
-1/4 szklanki wody
– pół laski wanilii
– szklanka kaszy mannej
– kawałek mango
– syrop z mango ( np monin)
– 3 łyżki cukru
Mleko z wodą wlewam do garnka, w międzyczasie rozcinam wanilię i wyjmuje ze środka ziarenka- wrzucam do garnka, wsypuje cukier, a jak płyn juz jest gorący, ale nie wrzący, wsypuje kaszkę, mieszam cały czas i gotuje około 4 minut. Jesli jest za gęsta- dolewam wody, jeśli za rzadka – dosypuje kaszki.
Dekoruje kawałkami mango i polewam syropem 🙂
Irak
20 stycznia 2015 @ 00:03
Irak
Wspaniałe pomysły kosztują grosze. Bezcenni są ludzie, którzy je urzeczywistniają. Twj blog jest tego wspaniałym przykładem…
29 listopada 2014 @ 18:11
Kocham kasze manną na słodko a z tym mango wygląda rewelacyjnie!
29 listopada 2014 @ 21:10
Na pewno warto robić kaszkę w domu, lepsza i zdrowsza od tych sklepowych gotówców 🙂
29 listopada 2014 @ 08:52
delikatna i pyszna!
29 listopada 2014 @ 21:09
oj tak 🙂