kokosowy pudding chia z borówkami
Mleko kokosowe jest dość kaloryczne, jeśli się nie odchudzacie mleko zwykłe możecie zastąpić śmietanką 36 %. Zdecydowanie dodanie śmietanki uczyni z puddingu deser, a zwykłe mleko będzie dobre gdy chcecie zjeść to w formie śniadania jak ja 🙂
Więcej o chia możecie poczytać na blogu: http://spiekłarodem.pl/pudding-chia-z-mango/
Składniki:
- pół szklanki mleka kokosowego
- pół szklanki mleka
- 3 łyżki nasion szałwii hiszpańskiej chia
- 2 łyżeczki ksylitolu lub cukru
- borówki amerykańskie
Do słoiczka średniej wielkości wlewamy mleka i dodajemy chia oraz cukier. Zakręcamy słoik, potrząsamy aż do wymieszania składników i odstawiamy na noc lub na 2 godziny.
Pudding gotowy tylko dodać borówki i świeżą miętę i gotowe.