kokosowy pudding chia z borówkami

4

 

Mleko kokosowe jest dość kaloryczne, jeśli się nie odchudzacie mleko zwykłe możecie zastąpić śmietanką 36 %. Zdecydowanie dodanie śmietanki uczyni z puddingu deser, a zwykłe mleko będzie dobre gdy chcecie zjeść to w formie śniadania jak ja 🙂

Więcej o chia możecie poczytać na blogu: http://spiekłarodem.pl/pudding-chia-z-mango/

Składniki:

  • pół szklanki mleka kokosowego
  • pół szklanki mleka
  • 3 łyżki nasion szałwii hiszpańskiej chia
  • 2 łyżeczki ksylitolu lub cukru
  • borówki amerykańskie

Do słoiczka średniej wielkości wlewamy mleka i dodajemy chia oraz cukier. Zakręcamy słoik, potrząsamy aż do wymieszania składników i odstawiamy na noc lub na 2 godziny.

Pudding gotowy tylko dodać borówki i świeżą miętę i gotowe.

1

2

3