koktajl z jarmużu, winogron i mleka kokosowego

 2

Koktajl z jarmużu już robiłam o tu: http://spiekłarodem.pl/koktajl-z-jarmuzu-kiwi-banana-gruszki-i-miety/#more-3010

ale ciągle szukam pomysłów gdzie by tu dodać to mega zdrowe warzywo do posiłku…Sam jarmuż jako jarmuż nie bardzo mi „wchodzi” smakuje jak kapusta 😉 Uwzięłam się na niego bo jest prawdziwą bombą witaminową.

Przepis na ten koktajl zobaczyłam w programie „Ślinotok” który prowadzi Wienio razem z Adrianną – była uczestniczką programu Top Shef na kanale kuchnia +. Co prawda nie spotkałam się oglądając programy kulinarne aby ktoś powiedział, że potrawa nie jest smaczna, ale tak się zachwycali smakiem tego koktajlu, że postanowiłam spróbować 🙂

Składniki:

  • garść liści jarmużu
  • 1 banan
  • 1 kiwi
  • ½ szklanki soku z winogron
  • ½ szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka soku z  cytryny
Jarmuż umyć i wyciąć zgrubiałe łodyżki.Włożyć do blendera razem z obranym i pokrojonym bananem i kiwi. Wlać mleko, sok i sok z cytryny.
 
Podawać schłodzone a najlepiej aby sok i mleko stało wcześniej w lodówce.
IMG_7941
1