krewetki i langustynki w maśle, chili i czosnku
Jak można jeść robaki? To zawsze słyszę jak przyrządzam krewetki 🙂 Ci co nie jedzą, nie wiedzą co tracą.
Dziś nie będę się rozpisywać bo stygnie mi jedzenie 🙂 Podaje przepis na pyszne krewetki i langustynki w maśle z chili i z czosnkiem.
Langustynki – to skorupiaki, smakowo coś między krewetką a homarem.
Składniki:
– 250 g makaronu typu pappardelle
– 250 g krewetek ( każdy rodzaj będzie ok, oprócz koktajlowych) ja dałam krewetki pól na pół z langustynkami gdyż połowę opakowania krewetek zjadłam wczoraj na obiad 🙂
– 3 łyżeczki przyprawy „kolorowy czosnek” Kamisu lub 2 ząbki czosnku
– 2 duże łyżki masła
– papryczka chili (świeża albo suszona)
– natka pietruszki do posypania
-sól
Wrzucamy makaron do gotującej się wody.
Na patelni ląduje- masło, czosnek ( ja użyłam przyprawy),drobno pokrojone chili bez pestek i owoce morza. Smażymy wszystko razem 3-4 minuty aż skorupiaki będą miękkie.
Na patelnie wrzucam ugotowany makaron i mieszam wszystko razem, solę i posypuje natką 🙂