makaron z zielonymi warzywami w parmezanie

IMG_7181

Składniki:

  • 4-5 szt. zielonych szparagów
  • 1 średnia cukinia
  • 1 szklanka zielonego groszku ( z puszki lub świeżego)
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 2 szklanki makaronu penne
  • 1 ząbek czosnku
  • parmezan
  • masło
  • pieprz
  • sól

Szparagi myjemy i kroimy na 1 cm kawałki. Cukinię kroimy w kostkę.Pierś z kurczaka grilujemy albo pieczemy w piekarniku około 30-40 minut.Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, podsmażamy szparagi i cukinię.Dodajemy groszek i czosnek, doprawiamy.Kroimy grilowanego  kurczaka na kawałki i wrzucamy do warzyw, dodajemy ugotowany al dente makaron i posypujemy obficie parmezanem.

IMG_7168

IMG_7169

IMG_7172

IMG_7173

IMG_7178