ser pleśniowy panierowany na ciepło z żurawiną
Składniki:
- 1 ser pleśniowy, okrągły
- 1 jajko
- bułka tarta
- żurawina
- olej
Serek obtaczamy w rozkłóconym jajku i na końcu w bułce tartej- z każdej strony, boki również.
Na rozgrzanej łyżce oleju podsmażany panierowany ser z obu stron, po 2-3 minuty z każdej strony.
Podajemy na ciepło z żurawiną lub borówką.
21 września 2016 @ 12:47
Aż mi ślinka cieknie. Ser pleśniowy na ciepło jest mega, tutaj jeszcze panierowany i w połączeniu z żurawiną, z którą super się komponuje smakowo – rewelacja. Zurawinę dodaję sobie czy to do płatków owsianych, czy do sałatek (jak tutaj: http://www.jestemfit.pl/artykuly/dieta/sa%C5%82atka-owocowa-niezast%C4%85piona-porcja-zdrowia-i-energii-w-ma%C5%82ej-salaterce) ale z serem plesniowym na ciepło – pyszności <3