śniadaniowe muffinki z kiełbasą i warzywami

4

Pomysł jak zwykle spontaniczny. Nie miałam pieczywa w domu a i czasu aby upiec też nie miałam. Jajka były, kawałek kiełbaski i trochę warzyw.Szybko się uwinęłam a w czasie pieczenia wzięłam prysznic.Połowę babeczek zrobiłam z mięsem a połowę wege – ze szpinakiem.

Składniki:

  • 4 jajka
  • kawałek kiełbaski lisieckiej
  • dymka
  • kawałek żółtej papryki
  • 3 plasterki żółtego sera
  • garść świeżego szpinaku
  • sól
  • masło
  • pieprz

Kiełbaskę kroimy w kosteczkę, białą część dymki kroimy w plasterki. Kiełbasę i dymkę podsmażamy 3 minuty na maśle.

Paprykę i ser kroimy w małą kosteczkę. Szpinak w paseczki.

Bierzemy dwie miseczki. Do każdej wkładamy ser i paprykę. Do 1- podsmażoną kiełbaskę z zieloną cebulką a do 2 – szpinak. Do każdej z misek wbijamy po 2 jaja. Solimy, pieprzymy i mieszamy na jednolitą masę.

Papilotki smarujemy roztopionym masłem ( niekoniecznie). Napełniamy je farszem aż po brzegi i pieczemy 15-18 minut w 180 stopniach w termoobiegu.

IMG_9209

IMG_9210

IMG_9212

1

2

3

5

6