sola w migdałach

5

Sola to oczywiście rybka. Przepis na solę już był- zawijałam solę z warzywami i piekłam w piekarniku. Czas na rybkę panierowana, ale panierka będzie nie z bułki tartej tylko ze zdrowych płatków migdałowych. Do rybki pasują wszelkiego rodzaju świeże lub duszone warzywa. Będzie dietetycznie, lekko i smacznie.

Składniki:

– 3 płaty filetów z  soli

– pół szklanki płatków migdałowych

– 1 jajko

– sól,pieprz

– 1 łyżka mąki

– dowolne warzywa

Solę rozmrażamy ( najlepiej zostawić na noc). Osuszamy, solimy. Obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku i na koniec wysypujemy na deskę płatki migdałowe i dociskamy do nich płat ryby z obu stron aby pokryły rybę w całości.

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni, pieczemy rybę na papierze do pieczenia około 20 minut.

Marchewki dusze na 1 łyżeczce masła, dodaje sól i świeży tymianek.

1

2

3

4

7

6

10