zapiekanki z camembertem, rukolą i pistacjami
Najczęściej wena dopada mnie w spożywczym 🙂 Dorwę jeden interesujący produkt a potem szukam z czym mogę go połączyć i tak było tym razem 🙂 Wyszła mi bardzo pyszna kolacja i można powiedzieć że dość wykwintna zapiekanka.3 składniki i na pewno nikt się nie pogubi, prosto, smacznie i elegancko 🙂
Składniki:
- bagietka lub dwie pół-bagietki
- ser pleśniowy camembert
- garść rukoli
- 4 łyżki pistacji
- masło
Bagietkę kroimy na pół wzdłuż, smarujemy masłem.Układamy na niej pokrojony w plasterki camembert i obrane pokruszone pistacje.
Zapiekamy w piekarniku 10 minut nagrzanym do 180 stopni. Ja włączyłam opcje mały grill. Na zapiekankach układamy rukolę i ewentualnie posypujemy grubo mielonym pieprzem.