makaron z topinamurem i pesto
Tak, jak obiecywałam jest przepis na topinambura 🙂
Dopiero badam produkt, więc póki co wspomogłam się przepisem z bloga http://pieprzczywanilia.blogspot.com/ co by nie zepsuć materiału 🙂 Dodałam coś od siebie i powstał smaczny obiad.
Podsmażony topinambur smakuje jak…topinambur, nie podobny do niczego 🙂 trochę jak ziemniak, smaczny, ziemisty posmak- interesujący 🙂
Więcej o topinamburze napisałam w weekend : http://spiekłarodem.pl/topinambur/
Składniki:
– 5 małych bulw topinamburu
– szklanka makaronu np kokardki
– 2 łyżki pesto
– sól, pieprz
– 2 plastry szynki
– natka pietruszki
Topinambur myje i kroje na średniej grubości plastry. Podsmażam około 10 minut na oliwie. Odsączam na ręczniku papierowym.
Gotuje makaron.
Makaron łącze z pesto,dodaje pokrojoną szynkę i topinambura.Doprawiamy solą, pieprzem,posypujemy natką 😉
28 listopada 2014 @ 18:39
musze koniecznie spróbować bulw topinamburu!
29 listopada 2014 @ 21:08
warto spróbować, jest bardzo ciekawy 🙂 Jeszcze zrobię kiedyś puree, proszę sledzić przepisy 🙂