muffinki czekoladowe
Podaje przepis na muffinki czekoladowe, które robiłam na zamówienie. Muffinki dekorowałam świnkami ręcznie robionymi dla firmy z branży mięsnej.
Składniki:
- 140g masła
- 1/2 szklanki kakao
- 3/4 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 duże jajka
- 3/4 szklanki cukru
- szczypta soli
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 1/3 szklanki oleju
Podgrzewamy masło w rondelku, dodajemy kakao.Studzimy.
Suche składniki mieszamy w jednej misce. dodajemy do nich jajka, przestudzone masło z kakao, śmietanę i olej.Mieszamy do połączenia składników.
Masę przelewamy do papilotek i pieczemy 20 minut w 160 stopniach. Termoobieg.