sałatka z pęczakiem, avokado, ogórkiem i koperkiem
To jest dobre, to jest zdrowe, to jest bomba witaminowa, to jest sycące, to jest fit :)aaaa i szybkie
Przepis pochodzi z książki :”Qmam kaszę” Pani Marii Sobczak
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak
- 1 awokado
- 1 średni,zielony ogórek lub 2-3 gruntowe
- koperek
sos:
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka miodu (najlepiej gryczanego)
- 2 łyżki oleju sezamowego
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka sosu sojowego
- odrobina startej skórki z cytryny
- pieprz
Awokado i ogórka obieramy i kroimy w duża kostkę.Łączymy z kaszą i posiekanym koperkiem.Przed podaniem polewamy sosem.Sos mieszam w zakręconym słoiku niczym w szejkerze 🙂
17 maja 2016 @ 17:48
Uwielbiam awokado, fajny pomysł na sałatkę 🙂