sola w migdałach
Sola to oczywiście rybka. Przepis na solę już był- zawijałam solę z warzywami i piekłam w piekarniku. Czas na rybkę panierowana, ale panierka będzie nie z bułki tartej tylko ze zdrowych płatków migdałowych. Do rybki pasują wszelkiego rodzaju świeże lub duszone warzywa. Będzie dietetycznie, lekko i smacznie.
Składniki:
– 3 płaty filetów z soli
– pół szklanki płatków migdałowych
– 1 jajko
– sól,pieprz
– 1 łyżka mąki
– dowolne warzywa
Solę rozmrażamy ( najlepiej zostawić na noc). Osuszamy, solimy. Obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku i na koniec wysypujemy na deskę płatki migdałowe i dociskamy do nich płat ryby z obu stron aby pokryły rybę w całości.
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni, pieczemy rybę na papierze do pieczenia około 20 minut.
Marchewki dusze na 1 łyżeczce masła, dodaje sól i świeży tymianek.